13 Mart 2016 Pazar

Oldu mu hayatımız Survivor?


Her sezon olduğu gibi yine evde, sokakta, okulda, işte, yolda, arkadaş ortamında geleneksel Survivor muhabbetleri dönmeye başladı. Nereye gitsem, kimle konuşsam illaki sohbetin herhangi bir yerinde laf garip bir biçimde dönüp dolaşıp Survivor’a geliyor. Muhabbete paralel olarakta -Dominik’in etkilerinden olsa gerek- araya deniz, kum, güneş hayalleri serpiştiriliyor.

Son olarak haftanın 4 günü yayınlanan program 5’e çıktı. Ama bitmedi! Sayın Acun Ilıcalı bununla durur mu? Hafta içi her gün, öğlen kuşağına yapıştırdı “Survivor Panaroma”yı. İzleyip ve gördüklerimizin yanında birde adayı masaya yatırıp enine boyuna tartışmalarına tanık oluyoruz. TV8’de yayınlanan sabah programı “Aramızda Kalmasın”ın son 1 saatini Survivor’a ayırdığınıda belirteyim. Oldu mu “Hayatımız Survivor”?

Hal böyleyken Survivor yarışmacıları hakkında ki yorumlarımı paylaşmazsam olmaz…

Genel kanı; “Grup olalım grup, turp gibiyim turp turp” nidalarıyla ada hayatına start veren Yılmaz Morgül’ün o eski halinden eser kalmadığı. Müzikte ki başarısını ada hayatında ve oyunlarda henüz göremedik. Acilen yerli yersiz şarkı söylemeyi bırakmalı. Takım arkadaşlarını motive etmek isterken bir insan ancak bu kadar demotive edebilir.


Söz “motive etmekten” açılmışken.. Peki Tuğba Özay’ın, “Annen için… Baban için…  Çocukların için… Amcan için… Eltin için dedim ve attın” diyerek takım arkadaşlarını motive etmeye çalışması kaç puan? Allah’tan en kısa sürede son buldu bu terane. Umarım tekrar hortlamaz. Çünkü çok avam kaçıyor.


Nagihan’ı kime sorsam desteklemiyor. Tek cümle; “Başarılı ama itici.” Tek rakibi ise Damla. Gönüllüler takımını sırtlayan iki kızdan biri Damla. Diğeri ise Gizem Memiç. Oyunlarda iyiler, hoşlar. Ama ada hayatında ön plana çıkıyorlar mı derseniz? Muamma.

Hiç kuşku yok ki Nagihan’dan sonra Ünlüler takımının en iyi kadın yarışmacısı Seda. Başarısı istatiksel olarakta ortada. Ama resmen nazar değdi kızcağıza! Son ödül oyununda boynunun üstüne öyle bir düştü ki… Sonuç;  Sakat ve boyunlukla ada hayatını sürdürüyor.

Nihal Candan… Tabir-i caizse adanın en zayıf halkası. Takım arkadaşı Semih Öztürk’ün deyimiyle “Survivor tarihinin en kötü yarışmacısı.” Ama gel gör ki baya eğlenceli. Hayran kitlesi de azımsanmayacak kadar fazla. SMS zırhını sırtına geçirirse daha en az 1 ay adada şenlik var diyebiliriz.

Bu sezon öyle bir yarışmacı var ki amacı diğer yarışmacılardan çok farklı. 1. olmaya veya Survivor’ı yaşamaya gelmemiş sanki kendisi. Bize soyadının “Ç” ile yazıldığını kafamıza vura vura sokmak için Survivor’a katılmış Yunus GünÇe. Tamam ama artık herkes öğrendi, dağılabiliriz.

Gine’de doğup, büyüyen ama Karadenizlilerin bağrına bastığı İbrahim Yattara ile ekürisi Mehmet var birde. SMS’i yerinde, iyi yarışan ve herkesin beğenisini kazanan Yati finali görür gibi. Mehmet’e gelirsek… Kendi halinde takılıyor işte, günü geldiğinde elenecek isimlerin arasında oda. İki kafadar oyun sırasında garip garip sesler çıkarmasalar birde tam güzel olacak.

Psikolojisini çok merak ettiğim bir isimde Eda. Nasıl bir değişkenliktir o öyle? Sabah ayrı, akşam ayrı telden çalan bir yapıya sahip. Ne zaman ne yapacağını kimse kestiremez. İlgiyle, heyecanla ve neden bilmiyorum ama gergin bir biçimde takip ediyorum kendilerini.

Ünlüler adasının kendi halinde, masum, sessiz, sakin, etliye sütlüye karışmayan, hanım kızı Ezgi Avcı. Kendisinin varlığı yokluğu bir. Sivrilebilecek mi? Göreceğiz.

Gelelim Avatar’a… Avatar Atakan oyunları parsellemiş durumda. Adeta bir başarı abidesi. Her oyunda sekmeden 1 puanını kesin alıyor. Adada ise çalışıyor, çabalıyor, balık tutuyor. Herkes onun için, “tam bir Survivor!” diyor. Hatta “şampiyon belli 2. kim?” diyenler bile var.

Gönüllüler’de öyle biri var ki, arkadaşları ona Einstein diyor. Ama tersten! Kim mi? Zafer tabii ki. İzlerken gülmemek elde değil. Zaten Acun Ilıcalı’da maden bulmuş gibi Zafer’in üstüne gittikçe gidiyor. Tavrı, hareketleri, tepkileri, konuşması… Anlatılmaz, izlenir.

Semih Öztürk’ün gazabından şimdilik kurtulan Serkay-Efecan ikilisi ise SMS’lerini arttırmak zorundalar. Görünen köy kılavuz istemez, gün gelecek yine eleme potasına girecekler. Semih’e karşı yanlış strateji izlediler şimdi ise kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar.

Benim için Survivor’da şu ana kadar tek hayal kırıklığı yaratan isim Gönüllüler takımından İbrahim oldu. Benim gibi bir çok kişi Atakan’a karşı rakip olarak görüyordu İbrahim’i ama oyunlarda pekte başarılı olduğu söylenemez. Ada hayatında ise bir türlü adından söz ettiremedi.

Veee.. Semih Öztürk! Seveni kadar sevmeyenide çok olan kişiler her zaman ekran karşısında merak uyandırır, Semih’te bunlardan biri. Almış sazı eline çalıyor istediği gibi. Ütopya’dan kalma SMS’i de kuvvetli. Onun verdiği güçle daha da sivriliyor. Sivrildikçe de daha çok seyrettiriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder