8 Şubat 2016 Pazartesi

Bu Survivor başka Survivor!

Her anı heyecan dolu yarışma programı Survivor, 7 Şubat Pazar günü yayınlanan ve merakla beklenen yeni sezon ilk bölümüyle seyircisiyle buluştu. İlk bölümüyle rekor kıran ve son 10 yılın en iyi reyting başlangıcına imza atan program, bu sezon da adından epeyce söz ettirecek gibi görünüyor.

Survivor 2016'nın ilk bölümü adeta tüm sezona şimdiden ışık tutar nitelikteydi. Survivor'da neyin ne olacağı önceden kestirilemez belki ama, görünen köy de klavuz istemez. Daha ilk bölümden oyunlarda kimlerin zayıf halka, kimlerin dirençli olduğu bariz bir biçimde ortaya çıktı. Ada hayatına kimlerin ayak uydurup adapte olabileceği, kimlerin zorluk çekeceği bir nebze de olsa anlaşıldı.


Kim neler yapar, Ada'da bu sezon neler yaşanır kısaca bir göz atalım...

En çok merak edilen yarışmacıların başında gelen Yılmaz Morgül, adadaki ilk dokunulmazlık oyununda boy gösterdi. Hız ve kondisyon açısından diğer yarışmacılara göre epey geride gözükse de, ada şartlarına kolaylıkla uyum sağlayabileceğini bize kanıtladı. Her fırsatta şarkı söylemesi izleyenleri bunaltmazsa Survivor'a bu sezon fazlasıyla renk katacağı kesin.

İşte Benim Stilim'in eski yarışmacılarından Nihal Candan'ın "ağlamalı gülmeli" sözü Ünlüler takımında yer alan kadın yarışmacıların diline pelesenk olmuş durumda. Kazandıkları oyunlardan sonra Nihal'in taklidini yaparak bu sözü tekrarlamaları Nihal'i fazlasıyla kızdırdı. Oyunlarda pek varlık gösteremeyeceği şimdiden belli olan Nihal'in takım arkadaşları tarafından adadan gönderilmek üzere ismi yazılmazsa ilerleyen haftalarda Ünlüler takımıyla "ağlamalı, gülmeli" olur mu bilinmez ama, "kavgalı, gürültülü" anlar yaşayacağı kesin diyebiliriz.

Semih'in de Survivor'ı Ütopya'ya çevireceğini daha ilk bölümden anlamış olduk. Henüz adaya gitmeden yolda takım arkadaşı Efecan ile kavga etmeleri izleyenlere "işte beklenen Semih" dedirtti. Ütopya'da psikolojik savaşa ve stratejilere fazlasıyla önem veren Semih, oyunlarda ki hızıyla fiziksel anlamda da Survivor'da etkili olacağa benziyor. Ayrıca Semih'in sivrilen hareketleri kendi takım arkadaşlarını daha ilk günlerden rahatsız etmeye başladı. Böyle devam etmesi durumunda bir kavga yaşanması ve yarışmada diskalifiye durumunun gerçekleşmesi kaçınılmaz olur.

Tuğba Özay'ın başta karşı takımdan Nihal olmak üzere, kendi takım arkadaşlarıda dahil birçok kişiyle tartışma yaşayacağını düşünüyorum. Yapı gereği buna açık olan ve agresif bir karakter çizen Özay, ilerleyen zamanlarda bünyesinde açlık ve yorgunluğuda hissettikçe büyük olayların fitilini ateşleyecektir.

"Survivor 2016'nın kazananı kim olur?" derseniz, buna cevap vermek için çok çok erken. Ancak kimin finalist olacağı şimdiden belli diyebilirim. O da Avatar Atakan. Gücü, kuvveti, hızı ve mental olarak hazır olması onu bir adım öne çıkarıyor. Bu sezon finale kalan yarışmacılardan biri kesinlikte Atakan olacaktır.

Programın ilk bölümünde kadın yarışmacılar arasında Nagihan oyunlardaki performansıyla öne çıktı. Hem sporcu kişiliği hemde eski bir atlet olması onun en büyük artıları. Gönüllülerde ise Serkay ve Efecan zamanla form tuttukça takımlarına puan kazandıracaklardır.

Bu sezon Survivor'da sürpriz bir yenilik daha var. Dün gece Ada Konseyi'ne katılan dört yarışmacı adayından biri halkın oyuyla adaya yarışmacı olarak dahil olacak ve dokunulmazlık oyununu kazanan Ünlüler takımına katılacak. Dört yarışmacı arasından sivrilen ve renkli kişiliğiyle öne çıkan Mehmet'in adaya gidebilecek en güçlü aday olduğunu düşünüyorum.

Kısacası bu Survivor'ın bambaşka bir Survivor olacağı daha ilk bölümden belli oldu. Şarkılı, türkülü... Kavgalı, gürültülü... Ağlamalı, gülmeli bir Survivor bu sezon bizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder