2 Eylül 2015 Çarşamba

Yeni Sezonda TV8 Ekranlarında Neler Var?


İyi bir televizyon seyircisi bilir; Eylül ayından itibaren kanallar yeni sezona yavaş yavaş giriş yapmaya başlarlar. Öncelikle geçen sezondan kalan diziler ve programların yeni bölümleri başlar ve kanalı hafiften ısıtıp seyirciyi ekrana geri çağırırlar. Ardından ise Ekim ayına doğru yeni dizi ve programlar sırasıyla yayına girer. Ve 2015-2016 televizyon sezonu başlar!



Geçen sezona bomba gibi giren Acun Ilıcalı, kanalı satın aldığında koymuş olduğu reyting hedefine çok kısa bir sürede ulaştı. "Türkiye'nin eğlence kanalı" olmayı başaran TV8 yeni yayın dönemine ise yine iddialı giriyor.

Yıllardır BBC'de yayınlanan Anne Robinson'ın sunduğu dünyaca ünlü yarışma programı "Weakest Link" yeniden Türkiye'de! Geçmiş yıllarda da ülkemizde "En Zayıf Halka" adıyla yayınlanan bilgi yarışması yeni sezonda Baybars Altuntaş'ın farklı sunumuyla yine aynı isimle TV8 ekranlarında olacak.

Ayrıca TV8'in yeni programlarından biride Furkan Dede ve Evren Doğru'nun hazırlayıp sundukları sohbet programı "Sinek 2'li". "Var Mısın Yok Musun?" yarışmasından tanıdığımız bu iki ismin program yapmasını Acun Ilıcalı istemiş. İkili her Cumartesi gecesi TV8 ekranlarında olacak.

Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli'nin başrollerini paylaştığı "Maral: En Güzel Hikayem" dışında hiçbir diziden beklediği reytingi bulamayan TV8, yeni sezonda yerli dizi yayınlamaya sıcak bakmıyor. Geçtiğimiz sezon Hom Ofis, Kaçak Gelinler ve Bana Baba Dedi gibi dizileri reytinge kurban giden Acun Ilıcalı, yapım şirketlerinden gelen dizi tekliflerini hiç düşünmeden reddediyor.

"Maral" dışında kanalda yayınını sürdüren diğer dizi "Ayrılsak Da Beraberiz"in ise sürekli yayın günü ve saati değişiyor. Başrollerinde Mete Horozoğlu ve Algı Eke’nin yer aldığı dizi Mart ayında başlamıştı fakat istenilen reytinglerin çok uzağında kalınca yaz ayına ertelenmişti. Yaz ayında da işler istenildiği gibi gitmeyince dizi yine gün değiştirdi. Cumartesi ve Pazar günleri saat 17:15'te yayınlanacak olan dizi bu manevradan sonrada bekleneni veremezse eğer TV8 yeni sezonda tek bir diziyle, "Maral" ile yoluna devam edecek gibi gözüküyor.

Yaz ekranını canlandırmak ve renklendirmek adına büyük bir bütçeyle denenen "Rising Star Türkiye" bekleneni maalesef veremedi. İzleyici tarafından "O Ses Türkiye" ile kıyaslanan "Rising Türkiye" hem jürisi, hemde yarışma konsepti bakımından "O Ses"in epey gerisinde kaldı. Ancak yinede programın final yapması beklenecek ve erken finale gidilmeyecek. Ardından ise Kasım'da "O Ses Türkiye" başlayacak.

Murat Boz'un "O Ses Türkiye"de ki jüri koltuğuna 1 sene sonra geri döndüğünü ve Mazhar-Özkan ikilisinin yeni sezonda jüri koltuğunda yer almadığını da hatırlatalım. Gökhan-Hakan Özoğuz, Hadise ve Ebru Gündeş yeni sezonda yine jüri koltuğunda yer alan diğer isimler.

"Yetenek Sizsiniz Türkiye"de ise Eser Yenenler, Özgü Namal ve Acun Ilıcalı yine jüride. 4. bir ismin jüriye dahil olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yeni sezon Ekim ayında ekranlarda olacak.

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu yarışma programı olan "Ütopya"da ise kazanan ismin belirlenmesine sayılı günler kaldı. Birinci olan ismin 250 bin TL kazanacağı yarışma programı Ekim ayında bitiyor. "Ütopya"nın yeni sezonu ise Kasım ayında başlayacak ve yine 1 yıl sürecek.

Geçen sezon olaylı bir şekilde Show TV'den TV8'e transfer olan "İşte Benim Stilim" yeni sezona "All Star" formatıyla başladı. Geçmiş sezonlarda akıllarda yer eden, unutulmayan ve ilgi çeken yarışmacılar yine Nur Yerlitaş, Ivana Sert ve Kemal Doğulu'nun yer aldığı jüriye kendilerini beğendirmeye çalışacak.

Haluk Bilginer, Gülse Birsel ve Gani Müjde gibi iddialı jüri üyelerinin yer aldığı "Komedi Türkiye" ise reytinglerde bir türlü bekleneni veremeyen bir diğer yarışma programı. Yakın zamanda final yapması beklenen program yeni sezonda TV8 ekranlarında olmayacak.

Jess Molho'nun sunduğu ve Funda Özkalyoncu'nun yorumlarıyla yer aldığı eğlenceli sabah programı "Aramızda Kalmasın" yeni sezonda da hafta içi her sabah izleyicisiyle buluşacak. Fakat yeni sezonda ikiliye Survivor 2013'ten de hatırlayacağımız gazeteci Nazenin Tokuşoğlu'da dahil olacak.

Saba Tümer'in büyük umutlarla başladığı, kendi adına yeni bir formatı denediği "Saba ile Oyuna Geldik" isimli eğlence programı ise Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un yer aldığı "3 Adam"ın yeni sezona start vermesiyle birlikte final yapacak.

Burcu Esmersoy'un sunduğu yemek yarışması "Ver Fırına", Fikret Engin ve Murat Özarı'nın yer aldığı spor-sohbet programı "Bay Tahmin", Arda Türkmen'in izleyenlerle leziz yemek tariflerini paylaştığı "Arda'nın Mutfağı", eğlenceli videolardan oluşan "Oynat Bakalım" ve izlenme rekorları kıran ve şimdiden merakla beklenen "Survivor 2016" ise yeni sezonda TV8'de devam edecek diğer programlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder